Федерико Ели спечели 10 хил. евро на голф турнира в Правец

Общият награден фонд на турнира беше 60 хил. евро

3686 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Италианецът Федерико Ели спечели Европейския УниКредит шампионат по голф за клубни професионалисти 2013, което му донесе чек от 10 хил. евро. Победителят получи чека си от министъра на младежта и спорта проф. Мариана Георгиева. "Между държавата и общините има сътрудничество в областта на политиката в спорта", каза при награждаването Мариана Георгиева.

Двамата швейцарци Алек Робъртс и Корсен Кавиезел се пребориха за второто място с равен резултат 8 под пара и всеки от тях си тръгна с чек за 5350 евро. Те бяха наградени Левон Хампарцумян, председател на управителния съвет и главен изпълнителен директор и на УниКредит Булбанк. "Голфът започна да става по-обживян, а не съвсем новичък както беше преди няколко години. Искам да е масов спорт", коментира Хампарцумян.

Този турнир ни позволим да сложим Правец на европейската и световна карта на голф игрищата, добави Лъчезар Тодоров, главен изпълнителен директор на "Тера Тур Сървисиз". По думите му все още на туризма у нас не се обръща вниманието, което той заслужава като основен отрасъл на икономиката ни.

Двукратният шампион от Португалия Уго Сантош не успя да защити своята титла и завърши на пар в тазгодишното издание на турнира.

Шампионатът протече в четири кръга, в индивидуален строукплей формат на 72 дупки, с награден фонд от 60 хил. евро. Турнирът беше подкрепен от УниКредит Булбанк, Lexus, "Домейн Бойар" и "Гленфидих".

Традиционно след приключване на шампионата се проведе заключителната част от Младежката програма за развитие в голфа, в която този сезон участие взеха 140 деца.

Подкрепи Economic.bg