Феликс Баумгартнер е осъден за побой на гръцки шофьор

Човекът, който стана известен със скока си от "ръба на Космоса", беше признат за виновен по дело от 2010 г.

Феликс Баумгартнер, който миналия месец записа рекорд, преодолявайки звуковата бариера при свободно падане с парашут, е осъден от австрийски съд да заплати 1 500 евро обезщетение за нанасяне на телесни повреди на гръцки шофьор на товарен камион, съобщава АФП.

Съдът в Залцбург е потвърдил издадената през април 2012 година присъда, според която пилотът е признат за виновен за това, че на 30 септември 2010 г. е ударил в лицето шофьор на камион при спречкване, възникнало заради задръстване.

Баумгартнер, който винаги е настоявал на правото си на законна самозащита не е присъствал на днешния съдебен процес, отбелязва изданието. Адвокатите му заявили, че в случая става въпрос за самозащита, но съдиите приели, че парашутистът е нанесъл първия удар.

Жертва на спречването бил 38-годишният Димитриос П., който разказал пред австрийските медии, че ударът му дошъл като "от нищото", а малко след това бил "целият в кръв", предава "Дейли мейл".

Той обяснил случилото се така: "Чаках на кръговото кръстовище, пред мен имаше около четири коли. Той не искаше да изчака и изпревари всички нас и тогава, разбира се, се заклещи на кръговото."

Другият участник в инцидента бил фотографът на Баумгартнер, който решил да направи същата маневра. Това обаче вече ядосало гръцкият шофьор и той направил забележка на фотографа. "Г-н Баумгартнер реши пък, че е негова работа да се намеси. Сега се опитва да каже, че само се е защитавал...това е лудост", обяснява Димитриос.

Коментари: 0