Фернандо Алонсо е най-скъпоплатеният пилот в света

Той е заработил 30 млн. долара за година

364 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Фернандо Алонсо е най-скъпоплатеният пилот в света. Това показва класацията Forbes за най-печелившите пилоти в света. Доходите на пилотът на Ferrari за периода 1-ви юни 2012 г. – 1-ви юни 2013 г. възлиза на 30 млн. долара. Алонсо удържа приза за най-високоплатен пилот за трета поредна година. Той се нарежда на 19-то място от топ 100 на най-скъпо платените спортисти в света.

Второто място в класацията е за Люис Хамилтън,  чиито  годишен доход от хонорари от McLaren и Mercedes AMG е 27.5 млн. долара. Трети е пилотът от NASCAR Дейл Ърнхард-младши, който може да се похвали с 26 млн. долара. Петкратният шампион в NASCAR Sprint Cup Джими Джонсън е четвърти с доход от 24 млн. долара. След него се нарежда Валентино Роси, който е заработил 22 млн. долара за година. В топ 10 се нареждат и Тони Стюарт , Джеф Гордън, Себастиан Фетел, Даника Патрик и Дженсън Бътън.

Класацията ТОП 100 на най-печелившите спортисти в света за 2012 г. оглавява голф играчът Тайгър Уудс с приходи от 78.1 млн. долара. След него се нарежда тенисистът Роджер Федерер, който е заработил 71.5 млн. долара за година. Третата позиция е за баскетболистът Кобе Брайънт  с доходи 61.9 млн. долара, следван от колегата си ЛеБрон Джеймс – 59.8 млн. долара и футболистът Дрю Брийс с доходи от 51 млн. долара.

Подкрепи Economic.bg