Ford продаде 7 млн. модела Transit

Компанията откри нова фабрика в Китай за 300 млн. долара

68 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Американската автомобилна корпорация Ford Motor Co вече е доставила над 7 млн. броя от популярния модел на лекотоварния бус Transit. От автомобилния гигант дадоха пример, че ако поставят произведените Ford Transit броня до броня, това ще е разстояние равно на това от Лондон до Сидни.

Четвъртък се оказа добър ден за базираната Диърборн, щата Мичиган Ford Motor. Днес компанията откри нов монтажен завод в Китай, а на събитието присъства лично главният изпълнителен директор на Ford Алън Мълали.

Инвестицията в завода се оценява на 300 млн. долара и се очаква да удвои продукцията на компанията на най-големия автомобилен пазар в света, припомня Bloomberg. Ford ще е вторият по големина акционер във фабриката, която ще добави още 300 хил. произведени коли на година. Към момента в Китай се произвеждат по 245 хил. Ford-а, става ясно от изявление на компанията.

Мичиганският гигант, който единствен от американските автомобилни корпорации не поиска правителствена помощ по време на кризата, инвестира 4.9 млрд. долара в Китай. По този начин Ford се опитва да догони друг американски гигант - General Motors Co и на най-големия европейски автомобилен производител Volkswagen AG.

Подкрепи Economic.bg