Станишев поиска и му беше дадено...доверие

Заседанието на Националния съвет на БСП

296 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Малко преди полунощ приключи Националния съвет на БСП, който продължи близо девет часа. На заседанието лидерът на партията Сергей Станишев е поискал доверие от съпартийците си и в крайна сметка го е получил. "Поиска и го получи - такъв е изразът - доверие", коментира пред Канал 3 след заседанието Мая Манолова, заместник-председател на Народното събрание.

"Това е ясна воля на Националния съвет - да изиска от Изпълнителното бюро да изпълни определени задачи и да се отчете след един месец. Вчера готвихме проект за решение, стана ясно, че той е искал именно такъв мандат, с който да реализира необходимите стъпки в такъв момент", каза Георги Пирински. "Това са задачи, които трябва партийните органи и ръководството да изпълнят, за да има подкрепа за кабинета", добави той.

На въпрос дали Станишев е искал вот на доверие, както преди няколко дни обеща да направи, Пирински обясни, че формулировката не е правилна. "Във вторник следобяд струва ми се, че формулировката беше "имаме готовност да поискаме вот на доверие". Не мисля, че има място за интрига", каза бившият червен депутат.

На въпрос за това, че Георги Първанов го е нарекъл "подмяна", Пирински каза "струва ми се, че не е прав". "Възлага се на председателя и на Изпълнителното бюро да продължи да изпълнява онова, което е решено на предходни заседания, означава, че му се възлага да продължи да ръководи", каза Пирински.

Подкрепи Economic.bg