ГЕРБ внася нов вот на недоверие

Още не е ясно по коя тема ще бъде той

Снимка: БГНЕС

100 ~ 1 мин. четене

"Днес ще подготвим нов вот на недоверие и ще го внесем. След малко ще стане ясно по коя тема ще бъде вотът", заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. Още след като се отказаха да внасят вот на недоверие за цялостна политика Борисов обяви, че ще внасят един след друг вотове по ресорни политики.

На въпрос - дали ще сезират Конституционния съд във връзка с първия внесен вот на недоверие заради политиката в инвестиционното проектиране, Бойко Борисов каза: „Не. Посъветваха ни бивши конституционни съдии, че няма да мине поради простата причина, че има тълкувание от 1995 г., което беше когато още нямаше биометрични данни и имаше гласуване с чужди карти. Няма смисъл да се харчи време на Конституционния съд с това. То вече замина”.

Днес парламентът отхвърли първия вот на недоверие в областта на инвестиционното проектиране. Депутатите в Парламента очаквано подкрепиха кабинета "Орешарски", гласувайки против вота на недоверие към правителството на Пламен Орешарски за провал в инвестиционното проектиране, внесен от парламентарната група на ГЕРБ.

Подкрепи Economic.bg