GM отново изтегля дефектни автомобили

Компанията ще прати за ремонт 249 260 спортни автомобила в САЩ

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Втората най-голяма компания за производство на автомобили в света - американската General Motors (GM) ще изтегли 249 260 спортни автомобила, за да коригира дефект, който може да доведе до потенциална опасност от пожар, пише Reuters.

GM, заедно с Националната администрация по пътна безопасност на САЩ (NHTSA) потвърдиха, че изтеглянето ще засегне моделите Chevrolet Trailblazer и GMC Envoy (2006-2007 г.), както и някои от моделите Buick Rainier, Saab 9-7X и Isuzu Ascender (2006-2007г.).

"Възможно късо съединение може да се отрази на електрическите стъкла и на механизма за заключването на вратите, и в някои случаи може дори да предизвика пожар", се казва в официалното становище на GM до NHTSA.

Изтеглянето ще засегне автомобилите продадени или вече регистрирани в Североизточните и средните щати на страната.

"Течност може да влезе в модула на вратата и да предизвика корозия, която може да доведе до късо съединение в печатната платка. Късото съединение може да доведе до заключване на вратата, да отваря периодично електрическите прозорци или да престанат да работят нацяло. Късото съединение също може да предизвика прегряване, което може да разтопи компоненти на модула на вратата, да произведе дим, миризма и дори пожар", е становището на NHTSA.

 

Коментари: 0