Галиано съди "Диор" за 15 млн. долара

Дизайнерът е завел дело в Париж заради освобождаването си, предизвикано от расистко изказване. Заседанието ще е през февруари 2013 г.

Джон Галиано съди бившите си работодатели от "Диор" за 15 милиона долара.

Дизайнерът завел иск пред френския индустриален съд в Париж и съдебното заседание е насрочено за 4 февруари 2013 г., съобщава британският в. "Дейли Телеграф".

Галиано беше изгонен от "Диор" през март 2012 г., след като беше обвинен, че в пияно състояние е отправил антисемитски обиди в парижки бар. Той посочи като причина за поведението си пристрастеността си към наркотиците и алкохола.

"Осъждам най-твърдо изявленията на Джон Галиано, които напълно противоречат на основните ценности, които винаги са били защитавани от модна къща „Диор", заяви тогава Сидни Толедано - президент и генерален директор на модната марка.

Неотдавна 51-годишният британски дизайнер беше лишен от престижната френска награда Орден на почетния легион заради осъждането си за расизъм. Той получи наградата в Елисейския дворец през 2010 г., тръгвайки по стъпките на други видни представители на модата като Ив Сен Лоран и Марк Джейкъбс. 

Коментари: 0