Георги Първанов: Вотът беше подменен

"Хората гласуваха за едно, а получиха друго", посочи експрезидентът

124 ~ 1 мин. четене

„От години наред не съм срещал Борисов, може би от времето, когато той беше премиер и срещите ни са били официални”. Това каза Георги Първанов – президент на Република България в периода 2002-2012 г. в предаването „Здравей, България” по Нова телевизия.

Той посочи, че не би казал, че има война в БСП. „Нашият основен опонент е ГЕРБ за евроизборите, а другите партии са ни конкуренция. Очевидно има много тежка организация и черен ПР срещу мен”, посочи Първанов.

По думите му-кадровите решения в БСП се вземат на друго място. „Как беше назначено правителството, с формулировка за т нар. експертно правителство. На практика беше подменен вотът, хората гласуваха за едно, а получиха друго”, заяви още Георги Първанов.

Според него с основание от левицата смятат, че АБВ ще дръпне електорат, който на тях им е необходим.  „Нямам никакви лични амбиции за ръководството на БСП, аз искам БСП да се промени”, заяви председателят на движение АБВ.

На въпрос защо не се оттегли от партията, Първанов отвърна: „Да се оттеглят онези, които не са си изпълнили обещанията”.  Президентът е категоричен, че няма цялостно отрицателно отношение към кабинета. „Когато имам бележки към правителството или към конкретни министри, ги казвам”, допълни той. По думите му в партията „няма никаква чуваемост, има монолог”.

Коментари: 0