Георгиева: Краят на кризата е през 2014 г.

Еврокомисарят направи уточнението, че може някъде да се случи катаклизъм, който би могъл да отдалечи тази дата във времето

Към 2014 г. са фиксирани очакванията за край на кризата. Това каза пред БНТ Кристалина Георгиева, еврокомисар по международно сътрудничество, хуманитарна помощ и управление на кризисни ситуации. Тя направи уточнението, че не бива да се изключва възможността някъде да се случи катаклизъм, който би могъл да отдалечи тази дата във времето.

"За 2013 г. можем да кажем, че за България ще бъде година на преход към малко по-добро време", допълни Георгиева. По думите й е добре покрай предсказанията на маите да си припомним, че има рискове, които могат да доведат до края на нашата цивилизация, каквато я знаем.

"За нашата цивилизация има два големи риска - единият са климатичните изменения, а вторият - екстремизмът", каза Георгиева. Еврокомисарят допълни, че това са двете неща, които убиват хора, убиват надеждата за по-добро бъдеще и които трябва да приемаме сериозно, за разлика от историята с маите.

"Светът е много по-богат, но и с много по-големи опасности от неочаквани събития, които да ни изкарат от релсите", заяви Георгиева.

Коментари: 0