Германия отказа финансова помощ за Испания

Фолкер Каудер, парламентарен лидер на CDU/ CSU в Берлин и един от най-близките политически съюзници на Ангела Меркел, направи това изявление в подкрепа на твърдата политическа линия на своето правителство

Парламентарното ръководството на управляващата християндемократическа партия в Германия категорично отхвърли идеята за влагане на спасителни средства от еврозоната за рекапитализиране на испанските банки.

Вместо това, те призоваха испанското правителство спешно да реши дали търси пари от € 440-те милиарда от Европейския механизъм за финансова стабилност, в съответствие с обичайните правила на фонда, които изискват съгласие за удачна програма за заздравяване, което се договаря с европейските партньори, съобщава Financial Times.

Фолкер Каудер, парламентарен лидер на CDU/ CSU в Берлин и един от най-близките политически съюзници на Ангела Меркел, направи това изявление след двудневното си пътуване до Брюксел, в подкрепа на твърдата политическа линия на своето правителство.

"Германия ще демонстрира своята солидарност към останалите държави в Европа, за да разреши проблемите, причинени от кризата с външния дълг", каза той. "Но страните от Европа трябва от своя страна да се задължават, да допринесат за решаването на тези проблеми най-вече със собствени усилия".

Намесата на Каудер идва, след като германското правителство разви своя собствена паралелена стратегия в по-дългосрочен план за излизане от кризата, който съчетава мерки на засилване на икономическия растеж с по-фундаментални реформи към по-тясна интеграция между 17-те страни, споделящи общата валута.

 

Информационна Агенция Икономика

Коментари: 0