Гласова търсачка на Google ще активира мобилни приложения

Потребителите ще казват на телефона си какво искат и той ще намира подходящо за целта приложение

4631 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Интернет гигантът Google е започнал работа по гласова търсачка за функциите на мобилни приложения, пише онлайн изданието Technology Review. Идеята е все още в процес на работа, но ако бъде реализирана ще даде възможност на потребителите да казват на телефона си какво искат и той ще активира подходящо за целта приложение.

"Чрез подобна технология потребителското изживяване ще се подобри", коментира Лорънс Чанг, продуктов мениджър в Google. В момента търсачката показва резултати от приложения, но те са като линкове и имат ограничена функционалност. Google обяви, че търсачката вече ще индексира всички приложения, които са разрешили това.

Компанията предвижда при търсене на музикален изпълнител, гласовият асистент Google Now да добавя към резултатите и иконите на приложенията за музика, инсталирани в телефона. При натискане на някоя от тях, ще се активира плейлист с песни от изпълнителя, които са налични на устройството.

За момента функциите се разработват само за Android, но компанията възнамерява да ги направи достъпни и за iOS.Подкрепи Economic.bg