Global Finance определи УниКредит за най-добрата банка в България

Финансовата институция получи приза "Най-добра банка в България 2013" на церемония във Вашингтон

3692 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

За втора поредна година УниКредит Булбанк е определена за "Най-добра банка в България" от международното издание Global Finance. Най-голямата българска банка получи приза на официална церемония в Националния прес клуб във Вашингтон този уикенд.

На събитието бяха поканени топ мениджърите на банките по света, обявени за най-добри в съответната държава. Традиционно церемонията по връчване на едни от най-престижните отличия във финансовия сектор се провежда по време на Годишната среща на Международния валутен фонд и Световната банка.

Критериите, по които се определят победителите по страни, са финансови показатели, обхват на предоставяни услуги, значими иновации, клиентско обслужване, технологични нововъведения и др. Проучването на Global Finance за "Най-добра банка 2013" се прави за 20-та година в 22 държави.

През януари тази година Global Finance отличи УниКредит Булбанк и с приза "Най-добра банка за търговско финансиране в България 2013".

Global Finance e международно месечно списание. Неговите основни абонати са топ мениджъри, предприемачи и финансисти от 163 страни по света. Изданието има представителства в Ню Йорк, Лондон, Рио де Жанейро и Милано.

Подкрепи Economic.bg