Google и Motorola разработват секретен телефон

По неофициална информация на Wall Street Journal през 2012 г. двете компании ще пуснат на пазара X-phone

Технологичният гигант Google и придобитата от него Motorola Mobility разработват секретен телефон, с работно наименование X-phone. Информацията е на Wall Street Journal, като се позовава на свои източници, запознати с разработката.

Според изданието целта е да се спечели пазарен дял от досегашните лидери при смартфоните - Apple и Samsung. Според източниците Motorola е насочила своите усилия в две направления - устройства, които ще бъдат продавани през американския телеком Verizon Wireless и секретната разработка X phone.

Motorola планира да подобри X Phone чрез скорошното придобиване на компанията Viewdle, която разработва софтуер за снимки и разпознаване на жестове.

Новият телефон би трябвало да излезе на пазара през следващата година, пише WSJ. Според бизнес изданието Motorola работи и върху създаването на таблет, който засега се нарича X tablet.

Според неназобаните източници главният изпълнителен директор на Google Лари Пейдж е обещал значителен бюджет, за разработването на устройствата.

Коментари: 0