Google планира съкращение на 4000 души в Motorola

От Motorola заявяват, че очакват тази стратегия да създаде нови възможности за компанията и да се подпомогне възстановяването на звеното й за мобилни устройства в посока рентабилност

Технологичната компания Google планира да съкрати около 4000 души в притежавания от нея производител на телекомуникационно оборудване Motorola Mobility Holdings, което представлява около 20% от персонала на купената в началото на тази година Motorola, предава Bloomberg, позовавайки се на източник, запознат със ситуацията.

Две трети от съкратените ще бъдат от офисите извън САЩ. Същевременно Google смята да затвори една трета от съоръженията на Motorola, която вчера е съобщила на служителите си за намалението на персонала. Промените ще бъдат направени през следващите няколко седмици.

"Motorola се ангажира да помогне на служителите си в този труден преход и ще предостави щедри обезщетения, както и услуги за преквалификация, за да помогне на хората да си намерят нова работа", се казва в съобщение на Motorola. В съобщението обаче няма информация за това, колко ще са съкратените служители.

Google плати за американската компания за производство на телекомуникационна техника 12,5 млрд. долара.

От Motorola заявяват, че очакват тази стратегия да създаде нови възможности за компанията и да се подпомогне възстановяването на звеното й за мобилни устройства в посока рентабилност.

Акциите на Google са почти без промяна днес и в момента се търгуват за 642 щатски долара на Nasdaq.

Коментари: 0