Google въвежда ръкописно търсене в смартфоните

Специално приложение позволява на притежателите на смартфони и таблети да търсят чрез въвеждането на ръкописен текст

7418 ~ 1 мин. четене

Ново приложение на Google позволява на притежателите на мобилни устройства и таблети да използват търсачката, като въвеждат ръкописен текст. Потребителите ще могат да изписват заявката с едри букви на целия екран, вместо в реда за търсене.

От компанията изтъкват, че подобна функционалност ще направи сърфирането в мрежата по-комфортно, предвид малкия екран на смартфоните и таблетите.

При въвеждане на няколко думи, системата предлага варианти за автоматично допълване на заявката. След избор на подходящия вариант, се показват резултатите от търсенето.

Ръкописният вход не е създаден с цел да замени обичайното търсене, а да го допълни, посочват от Google. "Във всеки един момент потребителят може да използва клавиатурата за въвеждане на заявки за търсене. Активирането на ръчното търсене е лесно - потребителят трябва да отиде на Google.com в мобилния си браузър и от настройките да активира ръкописен вход", съобщават от компанията.

Системата работи с променлив успех в зависимост от типа на браузъра. Към момента Google разпознава ръчно писане на 27 езика с устройства под iOS, Android 2.3+ и Android 4.0+. Логично, системата работи най-добре на Android устройства с браузър Chrome.

Подкрепи Economic.bg