Грозев: Павлов ми предлагаше пари срещу примирие

Бившият съдружник в "Медийна група България" разкри това след обвиненията срещу Павлов и Донев

6620 ~ 2 мин. четене

Любомир Павлов предложил на бившия си съдружник Христо Грозев да му върне парите, които е инвестирал в покупката на "Медийна група България Холдинг". В замяна той трябвало да оттегли обвиненията си срещу Павлов. Това обяви на пресконференция самият Грозев, който е бивш съдружник на съсобствениците на медийния гигант, предаде Дартс нюз. 

По-рано днес срещу съсобствениците в медийната група Павлов и Огнян Донев бяха повдигнати обвинения за пране на пари и документна измама. Те са на свобода срещу гаранции от по 50 хиляди лева.

"Преди месец и половина имах среща с Павлов по негова инициатива. Той ме следваше с колата си по "Дондуков", а аз вървях пеша. Предложи да "спрем да се цакаме”, да си оттеглим обвиненията, а той да ми върне парите, които сме инвестирали в медийна група "България”, разказа Грозев.

По думите му Павлов го проследил до кафене и влязъл след него вътре. Грозев отхвърлил сделката с аргумента, че е въпрос на чест и репутация историята да се свърши в съда. Като реванш Павлов му обещал, освен възстановяването на вложенията му, да му даде и "един-два милиона" отгоре. Предложението обаче не значело физическо оттегляне, а да спрат да проверяват какво става.

Грозев даде брифинг на метри от Полиграфическия комбинат, където се помещават редакциите на вестниците "24 часа" и "Труд". Той беше в компанията на другите бивши свои австрийски партньори в сделката - Карл фон Хабсбург и Даниел Руц. Двамата може да се констатират като частни обвнители, когато прокуратурата внесе обвинителния акт в съда.

Междувременно обаче в Софийския градски съд текат и търговските дела, които са завели измамените партньори. Грозев отхвърли обвиненията на разпитвания днес Павлов, че те го атакували с доноси в прокуратурата, като цитира Закона за мерките срещу изпирането на пари, според който той е задължен да внесе сигнал, ако има съмнение за произхода на средствата.Подкрепи Economic.bg