Гърците с великденски бонуси


Въпреки кризата, в Гърция ще се радват на великденски бонуси, съобщи бТВ. Допълнителни пари ще вземат земеделци, пенсионери и безработни.

 

Властите в страната започнаха раздаването на празничните премии, докато тройката международни кредитори засилват натиска си за още по-смело намаляване на гръцките доходи. От днес гръцките земеделци започват да получават великденските си премии, а в четвъртък всички пенсионери в страната ще получат великденската си пенсия. На 5 април предварително ще бъдат изплатени и майските пенсии.

Също в четвъртък допълнителна заплата ще получат и държавните служители, а работещите в частния сектор ще трябва да почакат до сряда на Страстната седмица, за да видят в ръцете си празничния бонус.


Безработните също ще получат великденски надбавки, които варират от 235 до 300 евро и те ще им бъдат раздадени до Разпети петък.

Междувременно представителите на надзорната тройка увеличават натиска върху Гърция за ново намаляване на минималната заплата, която в момента е с 50 на сто по-висока от минималните заплати в Испания и Португалия. Гръцки медии дори плашат гражданите с далеч по-ниските "български заплати". Това обаче е малко вероятно да стане преди предсрочните парламентарни избори, които трябва да се проведат след великденските празници.

Коментари: 0