HERE - новият бранд на Nokia

Компанията има за цел да вдъхнови ново поколение от услуги за местоположение и устройства, които да направят мобилното изживяване още по-достъпно за хората навсякъде

Нов бранд - HERE, представи Nokia. Това е първата облачна платформа за локации, която доставя най-добрите в света изживявания, свързани с цифрови карти и местоположение сред множество екрани и операционни системи.

С новия бранд Nokia има за цел да вдъхнови ново поколение от услуги за местоположение и устройства, които да направят мобилното изживяване още по-достъпно за хората навсякъде.

"Хората искат страхотни карти, и с HERЕ, ние можем да обедини навигационните предложения на Nokia за да доставим на потребителите по-добър начин да изследват, откриват и споделят техния свят", каза Стивън Елоп, президент и главен изпълнителен директор на Nokia.

"Освен това, с HERE можем да разширим натрупания през последните 20 години опит към нови устройства и други операционни системи. В резултат на това, ние вярваме, че все повече хора могат да се възползват и да допринесат към нашите водещи услуги за навигация и локация".

За да разшири още повече своите услуги за местоположение, Nokia стартира HTML5 приложение за iOS, което ще включва офлайн възможности, пешеходна навигация с гласови указания, както и упътвания за обществения транспорт. Приложението ще бъде на разположение за безплатно сваляне от App Store на Apple през следващите седмици.

Nokia също обявиха стратегическо партньорство с Mozilla, което ще донесе на Firefox OS нови изживявания, свързани с местоположението. Nokia планира да пусне мобилната уеб версия на HERE Maps за новия Firefox OS през 2013г. Двете компании ще работят заедно, за да доставят на потребителите най-доброто навигационно изживяване с Firefox OS.

"Mozilla е лидер в HTML5, изграждайки уеб пространството като платформа за разработване на завладяващи приложения и местоположението е ключова част от тази платформа", каза Джей Съливан, вицепрезидент на Mozilla. " Вълнуваме се от работата си с Nokia, тъй като комбинацията от Firefox OS и платформата HERE предоставя големи възможности за мобилни разработчиците на приложения да създадат невероятни изживявания за потребителите".

Коментари: 0