HP разчита все повече на ултрабук компютрите

До края на 2014 г. компанията очаква продажбите на тези устройства да достигнат 20% от общите приходи

100 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Най-големият производител на персонални компютри в света - HP очаква до края на 2013 г. ултрабук компютрите да съставляват 15%-20% от продажбите на компанията, пише The Economic Times. От там очакват като цяло търсенето на мобилни компютри да се увеличава, а клиентите да изискват все повече изчислителна мощ и лекота.

Ултрабук устройствата имат именно тези характеристики. Те са доста по-леки, изчислителната им мощ е много по-голяма от тази на стандартните преносими компютри и батерията им издържа по-дълго.

"Очакваме до края на 2013 г. 15%-20% от продажбите ни да бъдат от ултрабук сегмента, а до края на 2014 г. - 40%. Имаме широка гама от продукти в различните ценови сегменти", коментира вицепрезидентът на HP Индия Раджив Сривастава. "В момента ултра компютрите правят около 10% от нашите продажби", добави той.

По неговите думи като цяло на пазара в момента, делът на ултрабук компютрите спрямо целия пазар на мобилни компютри е малък. Според него обаче хората вече виждат предимствата на новите устройства и техният дял единствено ще расте.

В момента HP има 9 ултрабук компютъра в своята продуктова гама. През следващите месеци компанията предвижда да пусне още устройства на пазара.

Подкрепи Economic.bg