HTC с нови финансови проблеми

Тайванците вероятно няма да успеят да достигнат прогнозните приходи, заложени в годишния им финансов план

Тайванската компания HTC е пред финансов колапс. През октомври приходите на HTC са намалели с цели 60% на годишна база. Миналата година през същия месец постъпленията са били 1.5 милиарда долара, а сега те са едва 588 милиона, съобщи Phonearena.com.

Тайванците вероятно няма да успеят да достигнат прогнозните приходи, заложени в годишния им финансов план, макар че все още има малък шанс това да стане през последните два месеца от годината, които са празнични и обикновено генерират много покупки.

HTC е технологичен гигант, който е най-известен със смартфоните и таблетите, които произвежда. Компанията разчита основно на операционните системи Windows Phone и Android. HTC обаче е една от жертвите на слабата популярност, която има мобилната операционна система Windows Phone и това засяга приходите. Подобно е и положението на Nokia.

Продажбите на флагманския One X+ също не вървят добре, защото прекият му конкурент Samsung Galaxy S III вече е по-евтин, а и iPhone 5 продължава да се радва на огромна популярност.

Коментари: 0