Хакери удариха сайта на Angry Birds

Това стана след разкритията на Сноудън, че фирмата-разработчик сътрудничи на спецслужбите

208 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Хакери удариха сайта на популярната игра Angry Birds след разкритията, че фирмата-разработчик Rovio Entertainment сътрудничи на спецслужбите, съобщи АП. От компанията обявиха, че хакерската атака е продължила само няколко минути и данните на ползвателите на сайта "по никакъв начин не са били подложени на риск".

Във вторник от Rovio Entertainment заявиха, че не споделят данните за потребителите си и никога не са сътрудничили с правителствени агенции.

По-рано тази седмица излезе информация в медиите, че специалните служби на САЩ и Великобритания събирали лични данни от собственици на смартфони, които играят популярната игра Angry Birds. Според информацията американската Агенция за национална сигурност (АНС) и британските й партньори са получавали достъп до списъка с контактите на собственика на смартфона чрез популярни игри и мрежи като Facebook, Flickr, LinkedIn, Twitter.

Бившият сътрудник на АНС Едуард Сноудън е представил документи, според които програмата предоставя данни за потребителя и местоположението му, които се събират и съхраняват от АНС. По думите му само за 2007 г. агенцията е използвала 767 млн. долара за тази програма, което е четири пъти повече, спрямо предходната година.

Коментари: 0