Хампарцумян: Ако някой се интересува от доходите ми, да отиде в Северна Корея

Подкрепяме усилията на служебното правителство да направи нещо за най-закъсалата част от обществото, заяви банкерът

176 ~ 2 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

У нас има данъчна тайна и това законово изискване е нездраво любопитство. Какви са тези севернокорейски работи? Заплатата ми не е 6-цифрена, а 5-цифрена. Плащам си данъците и с това приключва цялата работа. Ако някой се интересува от доходите ми, или да стане данъчен, или да ходим някъде другаде - В Беларус, в Северна Корея. Опитват се да ме накарат да се срамувам, че съм добре платен. Това заяви в ефира на Нова телевизия Левон Хампарцумян, главен изпълнителен директор и председател на УС на УниКредит Булбанк.

„Подкрепяме усилията на служебното правителство да направи нещо за най-закъсалата част от обществото. Трябва да направим нещо, за да се подобрят нещата. Това, което ние правим, е да се съобразим със закона. Не спъваме работата на тристранката. Тя може да вземе решения и като двустранка. Да се надяваме, че ще бъде проявен разум и ще бъдат коригирани тези изисквания на закона“, заяви банкерът.

Левон Хампарцумян се изказа и в качеството си на член на УС на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) по повод вчерашното събрание на Националния съвет за тристранно сътрудничество. Четирите национално представителни работодателски организации, част от които е и КРИБ, внесоха декларация, с която заявиха, че няма да участват на срещата. Те се обявиха против промените в Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни, обществени и други длъжности в публичния и частния сектор.

„У нас се създаде впечатлението, че да имаш малко повече пари, е срамно. В последните дни на парламента Искра Фидосова и Яне Янев казаха - ето, ние си отиваме, но ще направим така, че вие да сте лошите. Това, направено от десни политици, е много парадоксално“, заяви още банкерът.

Подкрепи Economic.bg