Кабаиванов: СДС въведе валутния борд, той ще го и махне

Ние не разчитаме да влезем в следващия парламент като социология, а като покажем една стабилност, ясни послания и да кажем какво искаме да променим, отбеляза лидерът на СДС

3680 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

СДС въведе валутния борд, с което е гарантира финансовата стабилност на страната. Трябва обаче той трябва да падне преди България да влезе в Еврозоната и при две задължителни условия – стабилен икономически растеж и фискална стабилност. Нашата партия ще апелира за това в следващия парламент и вярвам, че имаме сили да защитим позицията си. Строгата финансова дисциплина е задължителна, но трябва да се отвори бюджета, за да се стимулира растежа. Това заяви лидерът на СДС Емил Кабаиванов в ефира на БНТ.

„Ние не разчитаме да влезем в следващия парламент като социология, а като покажем една стабилност, ясни послания и да кажем какво искаме да променим“, отбеляза Кабаиванов. По думите му, за разлика от редица формации, които са обявили себе си за десни – ДСБ, „Единство”, и партията на Меглена Кунева, СДС стои стабилно и има доверие между партньорите в съюза. 

Кабаиванов заяви, че основните моменти в предизборните послания са продиктувани от проблемите на деня, а именно: задвижване на икономиката, разплащане с бизнеса от страна на държавата и общините, орязване на регистрационните и ограничителни разрешителни режими, законово регламентиране и равнопоставеност в отношенията между фирмите, гражданите и банките. 

Подкрепи Economic.bg