"Хизбула": ЕС реагира агресивно и несправедливо

Шиитската партия отхвърли категорично позицията на ЕС и заяви, че вижда в нея агресивно и несправедливо решение, което не се основава на никакви доказателства

Автор: Божидара Иванова

Ливанската шиитска партия ”Хизбула” определи решението на Европейския съюз (ЕС) да впише въоръженото й крило в своя списък на терористичните организации, предаде Франс Прес.  Шиитската партия смята, че решението ще навлече „загуби и разочарования” на европейците.

‘’Хизбула” отхвърли категорично позицията на ЕС и заяви, че вижда в нея агресивно и несправедливо решение, което не се основава на никакви доказателства. Това заявиха в прессъобщение членове на партията късно снощи.

„Това решение е написано от американска ръка и с израелско мастило, а от Европа се е искало само да постави печата си”, заявиха от ‘’Хизбула”. Членовете на партията смятат, че „това решение не отговаря на интересите на народите от Европейския съюз”.

„Ако страните от ЕС смятат, че подавайки се на американския шантаж, си създават влияние в нашия арабско - мюсюлмански регион, ние им казваме: Вашингтон взе същото решение и пожъна само загуби и разочарования”, добавиха още от партията.

Според телевизията на ‘’Хизбула”, ”Ал Манар”, Великобритания стои начело на кампанията срещу нея.

Коментари: 0