Хотел "Родина" с нов собственик

По непотвърдена информация купувач е "Дюни" на бизнесмена Людмил Стойков за цена 25 млн. лева

Хотел "Родина" ще има нов собственик до дни. Четвъртият по ред търг за 104-метровия обект е на път да приключи успешно, след като се намери купувач, който да плати исканите 22,72 млн. лв.

"Подадени са 2 оферти и има определен победител", съобщи съдебният изпълнител Георги Дичев, чиято кантора организира търга, пишат в. Преса и Капитал. Дичев заяви, че законът не му дава право да разкрива подробности за участниците в публичната продан. Според източници на двата ежедневника победител е фирма "Дюни" на бизнесмена Людмил Стойков. Той е собственик на едноименния курорт на Черноморието, контролира заводите "Бесттехника ТМ – Радомир" и "Чугунолеене"-Ихтиман, има и други бизнеси. Втората оферта е била на ОББ.

Хотелът до Руски паметник бе пуснат на търг точно заради необслужван кредит на фирмата-собственик "Родина турист" към банката. "Родина турист" се свързва с бившия банкер Васко Нинов, осъден миналата година на доживотен затвор в Гърция за трафик на наркотици. До края на март т.г. в управата на дружеството бяха съпругата на Нинов – Десислава и синът му Николай.

Сега тече 7-дневният срок, в който купувачът трябва да внесе парите. "Родина" се продава от съдебен изпълнител от лятото на 2013 г. Първият опит беше при начална цена 44,4 млн. лева.

Според информация на в. Капитал, предложената цена от "Дюни" е 25 млн. лева. Опитите за продажба на столичния хотел започнаха в средата на миналата година заради необслужвани кредити към ОББ. Първата процедура беше при начална цена от 44.4 млн. лв., но кандидати нямаше. Последваха още два неуспешни търга, като при всеки от тях цената намаляваше.

Коментари: 0