Хотелиери настояват за оставката на Иво Маринов

Заместник-министърът пренебрегвал проблемите на бранша в курорта Слънчев бряг

3599 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Хотелиерите в един от най-популярните български морски курорти - Слънчев бряг поискаха оставката на заместник-министъра на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов. Искането е отправено от управителния и контролния съвет на Съюза на собствениците в курорта. В обединението членуват 80 хотелиери, предаде kmeta.bg.

С писмо до Марин Райков и министъра на икономиката, енергетика и туризма Асен Василев, хотелиерите поискаха оставката на зам.-министъра, който според тях не е предприел никакви мерки за решаването на проблемите в един от най-големите курорти на българското Черноморие. Официалният мотив е системно неглижиране на проблемите на курорта и пълно бездействие от страна на Маринов.

"Иво Маринов от години е подробно запознат с проблемите на комплекса и най-вече с конфликта за собствеността и стопанисването на инфраструктурата в зона изток на "Слънчев бряг", заяви Венелин Ташев, временно изпълняващия длъжността председател на Управителния съвет на сдружението.

В писмото си хотелиерите не пропускат да споменат, че Административният съд и Върховният административен съд са обявили че дружеството "Слънчев бряг" АД няма право да слага пропускателен режим и да администрира процесите в курорта.

Те смятат, че Маринов нарушава решенията на съда и създава предпоставки за неправомерно забогатяване на предприятието.

Подкрепи Economic.bg