Huawei иска да задмине Apple и Samsung

Китайската компания инвестира 10% от приходите си в проучвания и разработки на нови технологии

112 ~ 1 мин. четене
Автор: Димитър Вучев

Китайската технологична компания Huawei си постави за цел да се превърне в най-големия производител на мобилни телефони в света. Това съобщава онлайн изданието Business Insider, позовавайки се на представители на компанията.
 
Целта на китайския производител е да детронира Samsung и Apple от челните позиции. Huawei си е поставила срок от пет години, в който да осъществи намеренията си, като срокът е стартирал още от началото на 2012 г.

"Преди пет години нито Apple, нито Samsung бяха големи играчи в индустрията, произвеждаща мобилни устройства. Не може да се предвиди как точно ще изглежда Huawei след пет години, но ще сме в топ три, най-вероятно на челното място", заяви Ван Биао, изпълнителен директор на компанията.

Биао отбеляза, че в момента Huawei инвестира 10% от приходите си в проучвания и разработки на нови технологии. Компанията значително е увеличила и персонала си, като само софтуерните инженери са над 45 хил. души.

Освен с технологии, Биао заяви, че Huawei ще привлича вниманието на потребителите и с конкурентни цени. Първият смартфон на компанията ще е готов през втората половина на тази година.

Подкрепи Economic.bg