Художествената галерия светва в синьо

Акцията ще се проведе на 2 април - Световният ден за информираност по въпросите на аутизма

128 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Националната художествена галерия ще бъде обляна в синя светлина, символизираща незнанието относно въпросите по аутизма. Акцията ще се проведе в 19:30 ч., на 2 април - Световният ден за информираност по въпросите на аутизма.

С тази проява отново ще присъедини България като част от световната кампания за повишаване информираността по въпросите на аутизма "Освети в синьо", в рамките на която в синьо светят знакови световни сгради и обекти като "Статуята на Христос Спасителя" в Бразилия, "Емпайър Стейт Билдинг" в Ню Йорк, "Операта" в Сидни, Австралия, "Сградата на Парламента" в Будапеща и др., за да привлекат общественото внимание.

България е втората страна в Европа след Унгария, която участва в кампанията.

Организаторите на мероприятието Фондация "Стъпка за невидимите деца на България", Сдружение "Тацитус" и Асоциацията на ресурсните учители в България, обединени във "Фонд за терапии". На 2 април миналата година в синьо светна Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий".

На тазгодишната акция пред Националната художествена галерия ще присъстват като посланици на добра воля и официални гости кметът на София Йорданка Фандъкова, директорът на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) Калин Каменов, вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Деяна Костадинова и посланикът на САЩ Марси Рийс.

Подкрепи Economic.bg