Hyundai HCD-14 е най-добър прототип на годината в САЩ

BMW и Ford също получиха награди от американския конкурс

Автор: Божидара Иванова

Hyundai HCD-14 бе избран за най-добър концептуален модел на годината от американски автомобилни журналисти в конкурса „Концептуален модел на Северна Америка”, в който вземат участие само машини, представени на едно от 4-те автомобилни изложения в САЩ – в Чикаго, Ню Йорк, Лос Анджелис или Детройт, съобщи електронната медия business time.

Автомобилът е предшественик на следващото поколение на седана Genessis. Прототипът разчита на 5.0-литров V8 двигател и 8-степенна автоматична скоростна кутия. Hyundai HCD-14 има система за разпознаване на жестове, която може да управлява навигацията и мултимедийната система. Технологията позволява и свързване със смартфон, като цялата информация излиза на дисплей в колата.

Награда получи и Ford Atlas в категорията за „Най-добър концептуален пикап”, който се задвижва от бензинов турбо-мотор от семейство EcoBoost. Концептът разполага и със система start-stop и активен преден спойлер, разположен под бронята, който се повдига при движение с висока скорост и разпределя въздушния поток по-ефективно.

Моделът i8 на BMW получи награда в категорията за най-добър прототип, предвестник на сериен модел. Хибридната спортна кола спечели първа награда  за най-добър концепт през миналата година.

Коментари: 0