Hyundai представи новото поколение Genesis

Моделът ще предлага избор от четири двигателя и система AWD

112 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Hyundai представи новото поколение Genesis в Сеул, Южна Корея. Второто поколение на модела ще бъде с по-изчистен интериор и оборудвано с по-качествени материали, обясняват от компанията. Автомобилът е с къси надвеси, шестоъгълна решетка на радиатора, хромирани елементи, челни HID светлини и нови задни стопове, оборудвани с LED технология.

Представеният в Сеул модел предлага избор от четири бензинови двигателя, сред които базов V6 с обем 3.0 литра и мощност 257 к.с. Следващи в гамата са 3.3-литров V6 с 282 к.с. и 3.8-литров V6 с 315 к.с. Най-мощният модел е оборудван с 5.0-литров V8 двигател с мощност 425 к.с., пише AutoMedia.

Динамичните показатели на базовия мотор са: ускорение 0-100 км/час за 8.6 сек и максимална скорост 230 км/час. При 3.3-литровия V6 дисциплината 0-100 км/час отнема 7.2 сек., а при 3.8-литровия V6 - 6.5 сек. Максималната скорост при тези модели е 240 км/час. Топ версията постига същата скорост, като може да ускори от място до 100 км/час за 5.4 сек.

Новият модел на Hyundai е построен на нова платформа и 50% от конструкцията му е изградена от високоякостна стомана. Моделът е оборудван и с нови системи за активна безопасност, сред които асистент за поддържане на правилната лента на движение, система, която предупреждава за опасности при движение на заден ход, умен парктроник, активен автопилот.

Само за ден Hyundai са получили над 3.5 хил. поръчки за новия Genesis. Компанията предвижда през следващата година да реализира 62 хил. бройки от модела на световните пазари.

Подкрепи Economic.bg