И Светлин Танчев от ГЕРБ отива в „България без цензура“

Няма да влизам в партията, но ще им представлявам икономическата платформа в парламента, изтъква депутатът

128 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Независимият депутат, който напусна ГЕРБ Светлин Танчев, става вторият представител на "България без цензура" в парламента, съобщиха от пресцентъра на "България без цензура". Новината за Танчев обещават да бъде потвърдена на среща на "България без цензура" и КТ "Подкрепа". Целият  социално-икономически екип на Николай Бареков ще се види днес с хората на Константин Тренчев, за да "търсят допирни точки".

На срещата ще присъства и присъединилият се към икономическата платформа на партията Светлин Танчев. Бившият народен представител на ГЕРБ обаче не бърза да заема постове в партията на Николай Бареков. "Няма да ставам член на "България без цензура", но се присъединявам към икономическата им платформа и ще ги представлявам в парламента", коментира Танчев. Той обаче не обясни как ще стане това - да "представлява" политическа сила в Народното събрание, без да й е член. 

Двамата с Румен Йончев, който вече се присъедини към "България без цензура", предстои и да внесат два законопроекта в скоро време - единият е за създаване на агенция "Чисти ръце", която да разследва политиците на най-висши нива, а вторият е за подпомагане на стартиращ бизнес.

Според пресцентъра на новата формация двамата независими, които стават негови представители, от утре Бареков щял да "държи кворума в парламента, ако от "Атака" решат да го бойкотират". Припомня се, че БСП и ДПС събират общо 119 депутати.

Подкрепи Economic.bg