IBM няма спирачки - ще купува още компании

Tехнологичният гигант ще "пазарува" през следващите пет години

Технологичният гигант International Business Machines (IBM) ще продължи да изкупува компании. След като вчера стана ясно, че IBM се е споразумял да купи дизайнера на флаш памети Texas Memory Systems Inc., от днес вече се знае, че технологичната корпорация ще продължи с "пазаруването" през следващите пет години, информира Bloomberg.

"Това не е краят на придобива нията. Ние сме в такава фаза през последните 4-5 гдини и това беше липсващото звено", коментира сделката Боб Канчила, един от вицепрезидентите на IBM.

"Купуването на базираната в Хюстън, Тексас компанията, която е специализиран малък доставчик на технология за съхраняване на данни от висок клас е класическа сделка", е мнението на Марк Московиц, анализатор в JPMorgan Chase & Co. в Сан Франциско. "Технологиите на Texas Memory ще бъдат внедрени в продуктите на IBM и ще се продават на клиенти, които управляват или анализират големи обеми данни", добавя Московиц.

Очаква се сделката да бъде финализирана през четвъртото тримесечие на година, след което IBM планира да добави технологията на Texas Memory в своите продукти за съхраняване на данни PureSystems.

"Сега вече имаме далеч по-всеобхватни решения за потребителите и все още не сме свършили", добави Боб Канчила, но отказа а даде подробности около планове за придобиване на IBM.

Коментари: 0