Илияна Йотова: Ситуацията ще се подобри като заработи бюджетът

"Евроизбори ще има май месец, а дотогава правителството има задача да спре контрабандата и да помогнат на най-бедните и най-уязвимите хора", заяви евродепутатът

112 ~ 2 мин. четене

"Хората усетиха, че не са сами, че са подкрепени, че има шанс за правителството и нещата вървят в правилна посока. Парите за този митинг са били дадени от субсидиите по места на структурите на БСП, както и от личните средства на симпатизантите". Това каза евродепутатът Илияна Йотова в предаването „Здравей, България” на Нова телевизия, по повод митингът на 16 ноември на симпатизантите на БСП и ДПС.

Йотова беше категорична, че ситуацията в страната ще се подобри след два месеца, когато бюджетът започне да работи. Според нея пенсионерите 4 месеца са били ощетявани. Парите от бюджета са отишли в джобовете на контрабандата. "Евроизбори ще има май месец, а дотогава правителството има задача да спре контрабандата и да помогнат на най-бедните и най-уязвимите хора", добави Йотова.

„Това беше митинг не само на две партии, а и на много други хора, които нямат партийна принадлежност и дойдоха да подкрепят това правителство. В този митинг нямаше нито едно послание анти. Тези хора дойдоха след много месеци, наистина на изтерзаната ни държава, за да подкрепят една идея и да подкрепят една кауза”, добави Йотова.

"Митингът на ГЕРБ беше организиран в Пловдив, за да се покаже на хората, че София не е цялата страна, че сме с хората от цяла България. Митингът ни беше политически и това беше обявено от нас", заяви от своя страна другият гост Цецка Цачева.

"Как се справяте с младежката безработица? Как живеят хората, по-добре ли? Вие направихте тека, че всеки млад човек, когато завърши да си вземи куфара и да замине в чужбина. Жалко, че всичко което казвате с хубаво, но невярно", завърши Цачева.

Подкрепи Economic.bg