Intel купува софтуерния разработчик Aepona

Финансовите подробности за сделката не са официално разгласени, но според слухове, сумата възлиза на 120 милиона американски долара

116 ~ 1 мин. четене

Технологичният гигант Intel обяви официално, че ще закупи компанията Aepona, специализирана в разработката на програмно осигуряване за Интернет-доставчици и оператори на облачни услуги. С помощта на решенията от Aepona, големите Интернет-провайдъри внедряват новите онлайн-услуги и управляват тяхната работа.

"Сделката ще позволи на Intel да разшири инвестициите си в областта на създаване и построяване на бъдещи големи мрежи и онлайн-услуги за работа с тях. Опитът на Aepona, тяхната клиентска база и репутацията в областта на този отрасъл ще позволи на Intel да ускори своя иновационен процес и развитие на технологиите", казва най-големият производител на чипове.

Ръководството на Aepona се намира в Ирландия и има повече от 300 служители в офисите на Белфаст и Дъблин, както и в САЩ и Шри Ланка. Финансовите подробности за сделката не са официално разгласени, но според слухове, сумата възлиза на 120 милиона американски долара.

Aepona разработва софтуер, който позволява на доставчиците на услуги лесно да направят своите мрежи по-достъпни за разработчиците чрез общ набор от API функции и създават нови решения за подобрено управление на мрежовия ресурс.

Подкрепи Economic.bg