Инвестиции за 440 хил. лева в обектите на ДППИ-Лом

Oсновен фокус на дейността през годината е драгиране на акваторията пред „бял кей” в Пристанищен терминал – Лом

Инвестиции за 440 хил. лева в обектите на ДППИ-Лом
252 ~ 1 мин. четене

Общата стойност на програмата за поддържане, ремонт и рехабилитация на пристанищна инфраструктура, която Териториално поделение на ДППИ- клон Лом изпълнява за 2014 г. е в размер на 440 000 лв. Това казва в интервю за в. Строителство Градът Здравко Здравков, директор  на ТП на ДППИ клон лом.

"Mрез тази година трябва да завърши мащабната рехабилитация на съоръженията в пристанище Видин – център. Средствата, които държавата влага са в размер на 4,5 милиона лева. Инвестицията е свързана не само с бъдещата търговска дейност на пристанището, но и със сигурността на жителите на региона", заявява пред изданието Здравко Здравков.

По думите му основен фокус на дейността през годината е драгиране на акваторията пред „бял кей” в Пристанищен терминал – Лом.  "Вече са извършени промери за установяване на фактическите коти на дъното в оперативната акватория и в акваторията за подхождане и маневриране. Предстои изчисляване на прогнозните драгажни количества и изработване на техническото задание за процедура, чрез която ще бъде избран изпълнител", споделядиректорът на териториалното поделение на ДППИ в Лом.

"През следващата 2015 г. в района на действие на Териториално поделение – Лом предвиждаме да започне изграждане на външно трифазно електрозахранване на обекти в рамките на пристанището, реконструкция на някои от сградите, собственост на ДППИ.

На територията на пристанищата за обществен транспорт с национално значение в района на действие на ТП-Лом ще започне и изпълнението на проекта за мониторинг на състоянието на всички пристанищни съоръжения", казва още той.

Коментари: 0