Искат облекчаване на визовия режим

Предварително проучване, че някои подобрения за процеса по получаване на визи може да създаде допълнителни пет милиона работни места за икономиките на Г-20 до 2015 г.

6798 ~ 1 мин. четене

Световната организация по туризъм към ООН (UNWTO) приветства решението на Т20 за започване процеса на облекчаване на визовия режим.

Организацията приветства декларацията, издадена министрите на туризма на 20 икономики (Т20), с която се призовава да се даде приоритет за улесняване на пътуванията като средство за стимулиране на икономическия растеж и създаване на работни места.

"За да се гарантира, че туризмът може да играе ключова роля в създаването на възможности за заетост, както пряко, така и непряко чрез връзки с местната икономика, повишаване на националния доход, подобряване на платежния баланс и стимулиране на икономическия растеж, трябва да бъде даден приоритет за улесняване на пътуванията и туризма", се казва в декларацията.

Предварително проучване, изготвено от UNWTO изчислява, че някои подобрения за процеса по получаване на визи може да създаде допълнителни пет милиона работни места за икономиките на Г-20 до 2015 г. и да генерира допълнително $ 206 млрд. в международните приходи от туризъм.

 

Подкрепи Economic.bg