Италианска IT компания идва в България

Пазарен дебют ще направи продукта InfoBusiness – Business Intelligence

6926 ~ 1 мин. четене

Италианската софтуерна група Zucchetti ще навлезе в България. Дружеството е четвъртата по големина IT компания в Европа. Zucchetti значително разшири своите международни позиции, присъединявайки софтуерната къща Microarea.

Microarea също е позиционирана в Италия и разработва управленски софтуер за малки и средни предприятия. Именно обединяването на двете софтуерни компании дава възможност на Zucchetti да стъпи на българския пазар.

"С 44 хил. фирми клиенти, софтуерните ни решения са най-популярните в Италия", твърди Джорджо Мини, вицепрезидент на Zucchetti. Желанието му е на международните пазари да се наблегне на Mago.Net, което е ERP решението на Microarea. Продуктът е широко разпространен извън Италия, твърди Мини.

В края на юни у нас се планира пазарният дебют на InfoBusiness – Business Intelligence.

"InfoBusiness е едно лесно за използване и много интуитивно решение. Това е едно помощно средство за мениджърския състав на всяка организация", коментират от компанията. Българската версия на продукта, както и нейното интегриране с Mago.Net, ще бъдат факт до края на този месец.

Подкрепи Economic.bg