Изборите ще са на 12 май

Това обяви президентът Росен Плевнелиев

92 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Ако и третата парламентарна партия откаже да сформира правителство в мандата на този парламент, изборите ще са на 12 май. Това каза от парламентарната трибуна президентът Росен Плевнелиев.

"Не мога да допусна избори, без необходимата готовност на Централната избирателна комисия (ЦИК). Не могат да допусна избори на Великден или на Цветница. Това са светли християнски празници и те не могат да се ангажират с политически страсти", каза Плевнелиев.

Според президента основните проблеми на хората са монополите и липсата на справедливост. "Монополите са символ на задкулисие в политиката, в икономиката, в съдебната система. Хората негодуват от липсата на справедливост", каза той.

Росен Плевнелиев обясни, че сериозните промени в законите не трябва да се взимат прибързано, а трябва да се приемат от нов парламент с висока степенна легитимност. "В оставащите няколко дни парламентът трябва да се ангажира с най-спешните проблеми като например намаляването на цената на тока. Сред другите са мерките за опазване на природните богатства - дюни, плажове, защитени територии. Закона за Черноморското крайбрежие, Закона за водите. Тези проблеми са спешни и могат да се решат в оставащите дни", каза Плевнелиев.

Подкрепи Economic.bg