Jack Daniel's инвестира 100 млн. долара в нова дестилерия

Конструкцията на новите съоръжения започва тази есен

288 ~ 1 мин. четене
Автор: Михаела Зарева

Производителят на прочутото американско уиски Jack Daniel's – американската компания Brown-Forman ще инвестира над 100 млн. долара в увеличаване на производството си. Целта е да се отговори на нарастващото потребление на спиртната напитка, съобщава Reuters.

Предстои да бъдат изградени нова дестилерия, спиртоварна, склад за бъчви, както и свързаната с тях инфраструктура. Всичко това ще увеличи продукцията на фабриката в Линчбърг, щата Тенеси, която е и най-старата регистрирана дестилерия в САЩ. Въпреки това, технологията за производство ще остане изцяло непроменена.

Главният отговорник за дестилацията - майстор Джеф Арнет съобщи, че това ще бъде първата нова дестилерия във фабриката от 1920 г. насам. Между 1920 г. и 1933 г. в Съединените щати действа закон, забраняващ продажбата, продукцията, както и транспорта на всякакви алкохолни напитки на територията на страната, известен още като "Сухия режим”.

Новите съоръжения ще увеличат производствените на марката Jack Daniel's Old No. 7 с 15 до 20% в сравнение с досегашните 11 млн. бутилки годишно. Очаква се изграждането им да започне тази есен и да завърши през следващите две години. Инвестицията ще създаде и около 90 нови работни места.

През последната година продажбите в семейството от марки на компанията Brown-Forman, сред които водка Finlandia и ликьорът Southern Comfort, са нараснали с 9%. Брандът Jack Daniel's е с повече от 140-годишна история и е най-продаваното американско уиски в света.

Подкрепи Economic.bg