Жителите на „Слатина” против застрояването на парк

Местните протестират срещу плана за изграждане на нова улица

3887 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Жителите на столичния квартал „Слатина” протестират срещу плановете за построяване на нова улица и няколко жилищни постройки в парка „Робов Дол”. Местните хора искат да запазят зелената площ в квартала си.

Планът за изграждане на подобна улица в местността съществува от 70-те години на миналия век. По думите на живущите в околността на по-малко от 30 метра разстояние има две други улици в ужасно състояние. Те смятат, че е по-добре парите да бъдат насочени към реконструирането им.

Друго опасение на жителите на квартал „Слатина” е строителството на три 8-етажни сгради. Хората се борят за намаляване на височината им. По думите им ако се смени планът, ще се извърши реституция на имота и ще се отвори пътят за строителство.

Авторът на плана за изменение на Подробния устройствен план арх. Красен Христов, обясни в ефира на BTV, че се предвижда строителството на 4-етажен блок, едноетажна сграда, триетажна сграда и улица.

Районният кмет на „Слатина” Антоанета Апостолова призова живущите в района да подновят подписката си срещу изграждане на улица и да се включат в общественото обсъждане на проекта на 21 юни.

Подкрепи Economic.bg