"Живи легенди" оглави бокс-офиса у нас

Само за първата седмица лентата е събрала 110 997 лв. от продажба на билети

308 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Филмът "Живи легенди" на режисьора Ники Илиев се нареди на първо място в класацията на най-гледаните филми у нас. Лентата разказва за група приятели, които се срещат 15 години след абитуриентския си бал. Те са били много близки като ученици, но след като са завършили, животът ги е разделил. Поради проблем на един от тях те се събират отново. Именно тогава откриват, че са много различни, че отдавна не са приятели и че голяма част от тях не са последвали мечтите си.

До момента "Живи легенди" е гледан от 13 392 зрители и е донесъл 110 997 лв. приходи от продажбата на билети. За първи път от две години насам български филм застава на първо място в класацията на най-гледаните филми у нас, припомня bTV.

"Робокоп" заема второто място сред най-гледаните филми в България. Лентата е събрала 23 545 гледания и има 193 380 лв. приходи от билети за десет дни на екран.

На трета позиция в бокс-офиса в България е "Зимна приказка в Ню Йорк". Филмът, режисиран от Акива Голдсман, сценарист на "Красив ум", "Шифърът на Леонардо" и "Аз съм легенда", е гледан от 5788 зрители и има 46 463 лв. за първите три дни на екран у нас.

Подкрепи Economic.bg