Сто български студенти от чужбина търсят работа у нас

Толкова са подадените кандидатури само за две седмици в кампания на агенциите по заетостта и инвестициите

164 ~ 1 мин. четене

Над 100 студенти от България, учещи в чужбина, са изпратили автобиографии в рамките на две седмици на специално създадения от Агенцията по заетостта (АЗ) електронен адрес [email protected]

CV-та изпращат и младежи, които вече са завършили образованието си зад граница, върнали са се в България и търсят АЗ за съдействие при намиране на подходящо работно място.

Резултатите са вследствие на съвместната кампания на Българската агенция за инвестиции (БАИ) и Агенцията по заетостта в няколко европейски града (Мадрид, Париж, Лондон, Брюксел, Амстердам, Берлин и Виена) с висока концентрация на български студенти.

Най-много са автобиографиите, изпратени от младежи във Великобритания, на второ място от Германия, следвани от Холандия, Франция, Испания и Австрия. Към момента най-голям е интересът от студенти, завършили в сферата на икономиката, финансите и IT сектора.

АЗ започва срещи с най-големите работодатели в страната, за да разшири максимално кръга от компании, с които да поддържа тясно сътрудничество и които биха могли да отговорят на интереса на млади и амбициозни хора с престижно международно образование.

За да не прекъсва комуникацията си със студентите извън България, АЗ изразява готовност да поддържа връзка с тях освен чрез електронната поща, и в социалните мрежи. За целта вече е създаден профил „Работа за мен" във Facebook, който е отворен за всякакви въпроси и предложения. Служители на АЗ имат ангажимента да отговарят на всички запитвания в рамките на няколко дни.

Подкрепи Economic.bg