„Живи легенди“ с награда за най-добър чуждестранен филм в Манхатън

Лентата получи две прожекции, които се приеха много добре от гостите и живеещите там българи

3944 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Филмът "Живи легенди" на режисьора Ники Илиев спечели приза за най-добър международен филм на осмото издание на престижния "Манхатън Филм Фестивал" в Ню Йорк, съобщиха организаторите на фестивала. С наградата "Живи легенди" ясно показа, че филмите няма нужда да се делят на зрителски и фестивални, както е прието в България, а могат едновременно да притежават художествена стойност и да радват масовата аудитория.

"Живи легенди" получи безпрецедентните две прожекции, които се приеха много добре от гостите и живеещите там българи. Също така българското посолство във Вашингтон организира представяне и на двете ленти на Ники Илиев - "Чужденецът" и "Живи легенди".

След официалната си премиера, "Живи легенди" оглави бокс офиса у нас и събра близо 700 хил. лв. приходи. Лентата разказва за група приятели, които се срещат 15 години след абитуриентския си бал. Те са били много близки като ученици, но след като са завършили, животът ги е разделил. Поради проблем на един от тях те се събират отново. Именно тогава откриват, че са много различни, че отдавна не са приятели и че голяма част от тях не са последвали мечтите си.

Тези, които са пропуснали да гледат "Живи легенди", ще имат тази възможност в летните кина по българското Черноморие. В лентата участват Орлин Павлов, Ники Илиев, Саня Борисова, Стефан Щерев, Яна Маринова, Любомир Ковачев, Георги Кадурин и звездата на италианското кино Микеле Плачидо.Подкрепи Economic.bg