К. Тренчев: Дянков изтърва десетки милиони

Бойко Борисов само събира негативите, на това, което върши финансовия му министър, убеден е лидерът на КТ "Подкрепа"

120 ~ 1 мин. четене

"Няколко десетки милиона щяха да влязат в държавния бюджет ако се беше криминализирало укриването на осигуровки, както предложихме. Имахме още няколко предложения, които да доведат до повече приходи в бюджета. Ще се видят в стенограмата, но там няма и дума за облагане на лихвите". Това каза в ефира на бТВ Константин Тренчев, лидер на синдиката КТ "Подкрепа".

"Симеон Дянков трябваше да създаде добра бизнес среда, защото бизнеса е този, който трябва да донесе голяма част от приходите в държавния бюджет. А той реши да обложи лихвите от депозитите. Добре! Но това трябваше да се каже лятото, или в началото на септември, когато министрите се върнаха от отпуска", добави Тренчев. Според него не е редно подобни предложения да се научават първо от медиите.

"Бойко Борисов нямаше избор, освен да подкрепи решението на Симеон Дянков, защото в противен случай щеше да излезе, че неговия вицепремиер прави каквото си иска, зад гърба му. Борисов само събира негативите, на това, което върши финансовия му министър", убеден е синдикалният лидер.

Подкрепи Economic.bg