„К енд К електроникс“ доставя принтери за изборите

Специалисти смятат, че новите машини трудно ще изкарат до следващите избори

3797 ~ 1 мин. четене

Фирма "К енд К електроникс" ЕАД спечели обществената поръчка за доставка на копирна техника, обявена от Министерският съвет (МС) заради парламентарните избори, съобщи БНР. Компанията е предложила оферта за 1 045 400 лв. за доставката на 12 300 копирни устройства, което означава 85 лв. за брой заедно с консумативите.

Ксероксите са мастиленоструйни от най-ниския клас, а стойността на едно копие е многократно по-ниска, отколкото при лазерните принтери. Най-много копирни машини ще бъдат доставени в София – 1540. 350 броя са предвидени за секциите в чужбина.

Специалисти смятат, че новите машини трудно ще изкарат до следващите избори. От МС се надяват Изборният кодекс да бъде ремонтиран и това изискване да отпадне. Устройствата вероятно ще бъдат раздадени на областни и общински администрации и училища след вота.

Купуването на техниката се наложи заради текст в Изборния кодекс, според който всяка партия има право на копие от протокола за гласуване в секцията. Три фирми подадоха оферти, но само две отговориха на поставените ценови условия. Втората оферта е за цена на устройство от 121 лв.

Подкрепи Economic.bg