КТБ издала банкова гаранция на Богомил Манчев за 500 хил. лв.

На бизнесмена е наложена парична гаранция за тази стойност

632 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Искаме да заменим наложената парична гаранция с банкова. Няма смисъл да блокираме толкова пари, при положение, че банката дава гаранция, че в 3-дневен срок парите могат да се изплатят. Не е тайна коя банка ми е издала банковата гаранция - Корпоративна банка (Корпоративна търговска банка АД - КТБ). Това коментира в предаването "ДикOFF" собственикът на "Риск Инженеринг" Богомил Манчев, срещу когото бяха повдигнати обвинения и му беше наложена парична гаранция от 500 хил. лв.

Първоначалната гаранция беше 1 млн. лв., но след това тя беше намалена наполовина.

"Драгомир Стойнев (настоящият министър на икономиката и енергетиката - б.а.) не е плащал нищо. Служебното правителство плати ДДС по две фактури. Не могат да ме преследват, когато имам договори и искам да ми платят фактурите. Такъв беше случаят. Аз нямам договор с държавата - аз съм подизпълнител на "Уорли Парсънс", добави Богомил Манчев.

"Аз нямам отношение с държавата, а те ме питат колко пари съм получил за АЕЦ "Белене". Те може да ми платят за други проекти", добави още Богомил Манчев.

Собственикът на "Риск инженеринг" беше обвинен в присвояването на 8 млн. лв. около проекта за строителство на АЕЦ "Белене".

Подкрепи Economic.bg