КЗК и БОРКОР борят корупцията в обществените поръчки

Акцент ще е превенцията на престъпленията с обществени и европейски средства

144 ~ 1 мин. четене

Председателят на Комисията за защита на конкуренцията(КЗК) Петко Николов и директорът на БОРКОР Елеонора Николова се договориха за съвместни мерки срещу корупцията в обществените поръчки, съобщиха от КЗК.

Това стана ясно по време на срещата между ръководствата на Комисията за защита на конкуренцията и Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност към Министерски съвет и с участието на Ролф Шлотерер, съветник на зам. министър-председателя и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Представителите на двете институции се договориха да си сътрудничат в борбата с измамите в областта на обществените поръчки, като акцент на разговора беше превенцията на престъпленията с обществени и европейски средства.

Елеонора Николова представи инициативата на БОРКОР за изработване на комплекс от мерки, съставляващи цялостна интервенционна система в областта на обществените поръчки, анализ на риска от корупция в държавната и общинската администрация и инструменти за установяване на тези явления.

Подкрепи Economic.bg