Кампания на МКБ помогна на 6 бебета да намерят дом

Общата сума на дарените средства до момента в кампанията "Щастливо детство за българските деца" достигна 10 хил. лв.

280 ~ 1 мин. четене

Месец след старта на благотворителната кампания на МКБ Юнионбанк и фондация "За Нашите Деца" 6 бебета бяха спасени от живот в социален дом, а 38 приемни родители бяха подкрепени, за да отглеждат приемно дете в дома си, съобщиха организаторите. Кампанията "Щастливо детство за българските деца", започна в началото на декември, като от банката даряват по 50 ст. от всяка транзакция за изоставени деца. Даренията ще се събират още два месеца. Economymagazine.bg е сред медийните партньори на инициативата.

Над 11 хиляди съмишленици на добрата кауза - клиенти на банката и на търговските обекти-партньори на кампанията, както и други дарители вече подкрепиха кампанията, показват данните към средата на януари. Служителите на МКБ Юнионбанк също са се включили в инициативата през декември. Общата сума на даренията за първия месец на инициативата достигна 10 хил. лв. Всички набрани средства отиват за спасяване на деца от живот в социален дом.

Благотворителната кампания стартира на 10 декември 2012 г. и ще продължи три месеца. В този период MКБ Юнионбанк ще дарява по 0.50 лв. при всяка транзакция на инсталираните от банката POS терминали в 100 търговски обекта в цялата страна, които се присъединиха към благородната инициатива. Партньори на кампанията са Orsay, Triumph, ECCO, MEXX, VAYK, Vinello, Хотел Borovets Hills, Аптеки Асклепий, Mandarin, Salamander, Grand Hotel Dimyat, София Ауто, Promod, SPA хотел TODOROFF, Apolon Group, Pierre Cardin, CBA.

Подкрепи Economic.bg