Караме Toyota през Nintendo DS

Японската компания ще представи на 1 юни технологията за управление през конзолата

6742 ~ 1 мин. четене

Тоуоta измисли изключително атрактивен начин, за да привлече вниманието на потребителите си. От компанията разработиха иновативна технология, която позволява на собствениците на автомобилите на Tоyota да управляват цялата навигационна система, чрез конзолата Nintendo DS. Проектът носи името Kuruma de DS и се очаква официално да бъде представен на 1 юни, разкриха от компанията на пресконференция в Токио, Япония, информира ubergizmo, цитирани от digital.bg.

Конзолата може да бъде използвана като дистанционно управление и е съвместима с навигационната система Smart Navi, която отличава автомобилите на Toyota. Teхнологията позволява потребителите да използват Nintendo DS, за да задават определени локации на колите си, да разглеждат онлайн карти на различни местности, както и да получават информация за забележителностите в даден град.

Комуникацията между конзолата и навигацията на автомобилите ще се осъществява, чрез Bluetooth връзка, а интерфейса на системата е базиран на популярните Mii характери на Nintendo.

Собствениците на модели с логото на Toyota ще могат да получават информация за скоростта, с която се движат директно на своите конзоли. Предвидена е и опция за коригиране силата на звука на аудио системата в автомобилите от менюто на Nintendo DS.

Най-скъпата навигация Smart Navi е достъпна за около $2586, а Kuruma DS може да бъде купена за допълнителни $92 без в тях да се включва стойността на самата конзола.

 

Подкрепи Economic.bg